menekülőre fogta

2020.06.12. 15:30

Letartóztatják a rendőröket az útról leszorító szír állampolgárt

Hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel vádolják a férfit.

Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt indítványozta a rendőröket útról leszorító szír állampolgár letartóztatását a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint a férfi június 10-én öt külföldi állampolgárt vitt a gépkocsijával, amikor az M5-ös autópályán a hangosbeszélőn keresztül történt rendőri felszólítások ellenére nem állt meg. A gyanúsított gépkocsijával 140-220 km/óra sebességre gyorsítva menekült a rendőrök elől. Menekülése közben a szír férfi az autópályán többször, szándékosan a gépkocsiját hirtelen mozdulattal az őt üldöző rendőrök gépkocsijára irányította, akik kitértek az ütközés elől. Az üldözés során a szír férfi az autópályáról letért egy fővároshoz közeli főútra, majd figyelmen kívül hagyva az elsőbbségadási kötelezettséget és azt, hogy az út élesen kanyarodik, gépkocsijával nagy sebességgel nekiütközött egy szabályosan haladó autónak. A baleset következtében a szír férfi vezette gépjárműben utazó szír állampolgárok közül kettő nyolc napon túl gyógyuló, míg a vétlen gépjármű vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – írták a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában