szobordöntögetés

2020.06.13. 09:07

Kirúgták a Brexit párt elnökét, mert a tüntetőket kritizálta

Saját producere is csak a médiából értesült arról, hogy Nigel Farage-t kirúgták saját műsorából, mert kritizálta a romboló tüntetőket.

A konzervatív, bevándorlás-ellenes politikust meghívták az ITV Good Morning Britain adásába, ahol a műsorvezető azt kérdezte, hogy ha Németországnak joga volt eltüntetnie Adolf Hitler szobrait, akkor a „tömegeknek” miért nincs joguk a talapzatáról lerántani Edward Colson rabszolgakereskedő bristoli szobrát?

Azért nem – válaszolta Farage – mert a szobordöntögetők csoportja „erőszakos csőcselékként” viselkedett és öntörvényűen határoztak egy egész várost érintő kérdésben. Majd hozzátette, hogy

az igazságosság és az egyenlőségért folytatott harc „dicséretes cél”, de azzal vádolta meg a Black Lives Matter-t, hogy az egy „baloldali” szervezet, amelynek célja a „rendőri erők felszámolása és bezárása”

- írja a V4NA hírügynökség.

Ráadásul azt is megemlítette, hogy a BLM olyan mint az afganisztáni tálibok, akik szintén szobrokat döntögettek. Farage arra utalt, hogy az afgán keményvonalas iszlám csoport, amely évtizedek óta harcol a nemzeti kormány és az Egyesült Államok vezette külföldi csapatok ellen, 2001-ben elpusztította a Bamiyan tartományban lévő hatalmas és ikonikus buddhákat, amelyek a 6. századból származtak és felbecsülhetetlen értékük volt.

Farage kijelentése után egy nappal, az LBC rádió vezetői behívatták a politikust és rövid megbeszélés után kirúgták őt a saját műsorából. A csatorna csak egy igen szűkszavú nyilatkozatot adott ki, amelyben köszönetet mondtak Nigelnek az “óriási hozzájárulásért, amelyet az LBC-nek korábban tett”, és további minden jót kívántak neki.

Mindez olyan villámgyorsan történt, hogy a show producere is csak a médiából tudta meg, hogy a Brexit Párt elnökére már nem tartanak igényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában