232%-os növekedés...

2020.05.20. 17:17

Naponta több, mint két dán nőt erőszakolnak meg

Ugyanakkor a hatóságnak bejelentett szexuális erőszakok aránya rendkívül alacsony.

Ha pedig egy nő elmegy a rendőrségre, annak az esélye, hogy büntetőeljárás indul vagy ítélet születik az ügyben, igen csekély – írja a V4NA hírügynökség.

„Amióta a liberálisok megszerezték a hatalmat, a nemi erőszakok aránya 232 százalékkal nőtt”

- írta 2017 novemberében, a Danmarks Statistik, a dán statisztikai hivatal adatai alapján a 10News.one. Egy 2016 és 2017 között végzett kimutatás arra is rámutatott, hogy az országban

12 nemi erőszakból 10-et migránsok követnek el.

Inger Stojberg, Dánia integrációért és bevándorlásért felelős minisztere szörnyűnek nevezte az akkori tanulmány eredményét. Szerinte ez a rosszul vagy egyáltalán nem sikerült integrációnak tudható be.

Tavaly az Amnesty International leszögezte, hogy

a szexuális erőszak bejelentésének aránya rendkívül alacsony és még ha egy nő el is megy a rendőrségre, annak az esélye, hogy büntetőeljárás indul vagy ítélet születik az ügyben, igen csekély.

Ezt azzal támasztotta alá, hogy a Dán Igazságügyi minisztérium becslése szerint egy év alatt 5.100 – 24.000 közé tehető az esetek száma, ám ezek közül mindössze 535 végződött büntetőeljárással és 94 esetben született ítélet, azaz az összes eset 0,4 – 1,8 százalékában. Ami egyben azt is jelenti, hogy

az eseteknek több mint 98 százalékában a nemi erőszakot elkövetők biztosak lehetnek abban, hogy megússzák galád tettüket.

A legfrissebb statisztikák szerint a helyzet egyáltalán nem javul, sőt: 2020 első negyedévében ugyanis eddig 290 nő jelentett erőszakot, azaz naponta már kettőnél is több nőt erőszakolnak meg Dániában. Ez a szám pedig még soha nem volt ilyen magas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában