Fényes nappal

2020.05.01. 15:48

Megtámadtak egy világhírű, bevándorlásellenes esszéírót Párizsban (videó)

A felvételt maga a támadó készítette. Példátlan trágárságokkal szidja Eric Zemmourt, elsősorban az édesanyját fenyegeti.

Európa kétségtelenül legsikeresebb esszéíróját, a közismerten bevándorlásellenes Eric Zemmourt Párizs belvárosában, fényes nappal megtámadta egy migráns – számol be az Origo.

Példátlan trágárságokkal szidta a bevásárlásból éppen hazafelé tartó, konzervatív esszéíró-filozófust, majd leköpte – írja a lap.

Párizsban kijárási tilalom van, délelőtt csak bevásárolni lehet (meg dolgozni járni), alig voltak az utcán. A gyávaság része, hogy a 62 éves esszéíró-filozófus kifejezetten gyenge fizikumú, alacsony, vékony ember, tehát az agresszornak nem kellett attól tartania, hogy védekezni fog – részletei a portál.

A kommentelők – ahogy minden normális ember – egyértelműen elítélték a támadást. Szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy a kijárási korlátozások Párizsban felerősítették a szélsőséges megnyilvánulásokat, különösen a migráns hátterű negyedekben, de ahogy ez az eset is mutatja, most már bárhol, bárkit megtámadhatnak, legyen az rendőr vagy egy közismert és népszerű filozófus. A „Les Valeurs Actuelles„ megkereste a világhírű esszéírót, Zemmour nem nyilatkozott, csak annyit tett hozzá, hogy a videó önmagáért beszél.

Eric Zemmour a Le Figaróban ír rendszeresen, tévéműsora van, és több esszékötetet írt, hihetetlen sikerrel. A 2014-ben megjelent Francia öngyilkosság című, közel 600 oldalas esszéje a francia könyvkiadás legsikeresebb úgynevezett nem szépirodalmi könyve lett, egy éven belül több mint félmillióan vették meg. Ebben mintegy megjósolja a 2015-es migrációs válságot. Óriási sikert és több százezer eladott könyvet jelentett a 2018-as Francia végzet című, részben önéletrajzi könyve is – emlékeztet az Origo.

Később az észak-afrikai támadó egy Snapchat-fiókon jelentkezett, és hosszan dicsekedett a gyáva provokációjáról. Az Origo megfogalmazása szerint, iszonyatos franciasággal, gyakorlatilag francia szavakat egymás mögé helyezve azt mondta, hogy olyan erős Zemmour, hogy nem lehet vele vitatkozni, csak az anyját szidni. Külön eldicsekedett azzal, hogy le is köpte. Saját támogatóit muszlim lázadóknak nevezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában