Járvány

2020.04.11. 10:30

Trump utasítást adott Olaszország megsegítésére

Nyújtson segítséget a koronavírus-járvány leküzdéséhez Olaszországnak az Egyesült Államok – utasította kormányát Donald Trump amerikai elnök egy pénteken megjelent közlemény szerint.

Az indoklásban Trump kiemelte, hogy a Covid-19 járvánnyal küzdő Itália az egyik legközelebbi és legrégebbi szövetségese Amerikának.

Bár a washingtoni kormánynak az elsődleges és legfontosabb kötelessége, hogy az amerikai népet segítsége, a világjárvány idején az Olaszországnak nyújtott támogatással csökkentik a válság hatását, és bizonyítják az Egyesült Államok vezető szerepét a kór elleni küzdelemben

- tette hozzá.

Trump utasította az Olaszországban állomásozó amerikai csapatokat, hogy segédkezzenek tábori kórházak létesítésében, valamint vegyék ki részüket az utánpótlás-, az üzemanyag- és élelmiszer-szállításból.

Azt is elrendelte, hogy az amerikai katonai egészségügyi létesítményekben ellássák azokat az olasz betegeket, akik nem fertőzéses megbetegedéssel fordulnak hozzájuk.

Trump felszólította Wilbur Rosst, az amerikai kereskedelmi tárca irányítóját, hogy küldjenek az olasz hatóságoknak olyan egészségügyi berendezéseket, eszközöket, amelyekre szükségük van.

Olaszországban van a Covid-19 járványnak a legtöbb halottja a világon, a helyi katasztrófavédelem statisztikája szerint – szombatig – 18 849.

Itáliát követi az Egyesült Államok, ahol a Johns Hopkins egyetem kimutatása szerint 18 637-en haltak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában