Járvány

2020.04.13. 08:02

Szijjártó Péter: újabb egészségügyi védőeszközök érkeztek Magyarországra (videó)

Hétfő reggel hat újabb repülőgép landolt Budapesten, melyek összesen 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió pár kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Shanghajból.

Budapest, 2020. április 13. A Kínából érkezett újabb egészségügyi védõfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. április 13-án. A kora reggeli órákban hat újabb repülõgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyût és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingbõl és Sanghajból a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A kormany.hu által közreadott kép. MTI/Botár Gergely/ kormany.hu

Forrás: MTI

Fotós: Botár Gergely

„Húsvéthétfőn különösen nagy tisztelettel gondolunk azokra, akik a világjárvánnyal szembeni egészségügyi védekezésben vesznek részt és azokra, akik ebben a nehéz helyzetben gondoskodnak hazánk biztonságáról. Az ő munkájukhoz feltétlen szükséges, hogy a védőfelszerelések beszerzése folyamatos legyen” − írta Facebook-oldalán a külügyminiszter.

A vírus nincs tekintettel az ünnepeinkre, ezért a Kína-Magyarország légihídnak húsvétkor is üzemelnie kell, a kórházak, a rendelők valamint a rendőri és katonai egységek egészségügyi eszközökkel történő biztonságos ellátása érdekében − tette hozzá Szijjártó Péter.

Ma a korai órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, melyek összesen 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió pár kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Shanghajból.

A Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 13-án
Fotó: Botár Gergely / MTI/kormany.hu

A kínai vámszabályok tovább szigorodnak a minőségre vonatkozó előírások garantálása érdekében, mindezekhez alkalmazkodva történik az újabb szállítmányok előkészítése − fogalmazott Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában