Járvány

2020.04.17. 19:34

Orbán Viktor a hazai lélegeztetőgép-gyártásról tájékozódott (videó)

A fórumon részt vett Pintér Sándor belügyminiszter és Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója, valamint a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős több más állami szerv vezetője is.

Budapest, 2020. április 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (szemben, j2) a Budapesti Mûszaki Egyetem (BME) Polimertechnika Laborjában, ahol a hazai lélegeztetõgép-gyártás megindításának lehetõségeirõl tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát 2020. április 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Fotós: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A BME Polimertechnika Laborjában megtartott fórumon Józsa János rektor meghívására részt vett Pintér Sándor belügyminiszter és Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója, valamint a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős több más állami szerv vezetője is.

A BME tanárai tájékoztatást adtak a miniszterelnöknek a fejlesztésről és a projekt koncepciójáról, majd Elek Jenő főorvos bemutatta és értékelte a készülék prototípusát. Az eseményen beszámoltak a rövidesen beinduló sorozatgyártás ütemezéséről is – közölte Havasi Bertalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában