konfliktus

2020.04.19. 20:30

Irán a hajózás szabályainak betartására figyelmeztette az Egyesült Államokat

Az iráni haditengerészet azt tanácsolja az amerikaiaknak, hogy tartózkodjanak a kalandorság bárminemű megnyilvánulásától és a hamis hírek terjesztésétől.

Irán határozott választ fog adni arra, ha az Egyesült Államok hibát követ el a Perzsa(Arab)-öbölben és nem tartja magát a hajózás nemzetközi szabályaihoz – közölte hírportálján az Iráni Forradalmi Gárda.

A fenyegetés előzménye: szombaton az Egyesült Államok hadserege azt állította, hogy a Forradalmi Gárda 11 naszádja provokációval felérőn, veszélyesen megközelítette az amerikai haditengerészet és az öbölmenti országok parti őrségeinek hajóit.

„Azt tanácsoljuk az amerikaiaknak, hogy tartózkodjanak a kalandorság bárminemű megnyilvánulásától és a hamis hírek terjesztésétől. Tudniuk kell, hogy a gárda haditengerészete és Irán komoly fegyveres erői fenyegetésnek tekintenek minden veszélyes külföldi akciót az öbölben, és ha az amerikaiak elszámítják magukat, határozott válaszcsapást kapnak” – áll a gárda haditengerészetének közlésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában