Járvány

2020.04.22. 16:32

Felveti a magánokirat-hamisítás tényállását Karácsony beismerése

Hallgat a Főpolgármesteri Hivatal arról, hogy hogyan került Gyurcsány Ferenc korábbi kabinetfőnökének, Gál J. Zoltánnak a neve arra a levélre, amit a főváros szerint a Pesti úti idősotthon igazgatója írt. Karácsony Gergely korábban közösségi oldalán úgy fogalmazott: a levelet a stratégiai főtanácsadója gépén írták, vagyis Gyurcsány volt kabinetfőnökének, Gál J. Zoltánnak a gépén.

„Aláírattak velem egy ilyen szerződést, csak a fővárosi önkormányzat kommunikációs osztálya engedélyével nyilatkozhatok” – ezekkel a mondatokkal cáfolta a Karácsony Gergely állításait a Pesti úti Idősek Otthonának korábbi főállású orvosa – számolt be a Hír TV.

A főpolgármester állította azt a hétvégén, hogy nem kötelezték titoktartásra a doktort, ő azonban az Origónak ismét megerősítette: azért nem nyilatkozott az intézményt érintő járványügyi helyzetről, mert a fővárosi önkormányzat titoktartásra kötelezte.

Az országos tisztifőorvos hétfőn azt mondta, a fővárostól kapott dokumentumokból kiderül, egy hétig nem volt orvosa az intézménynek.

Karácsony Gergely ezt azonban már cáfolni próbálta ATV-n, szerinte volt olyan időszak, amikor egyszerre ketten is dolgoztak.

Karácsony Gergely ezt kedden bizonyítani is próbálta: nyilvánosságra hozott egy levelet, amit állítólag a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József írt Budapest főjegyzőjének. Csakhogy Karácsony Gergely elszólta magát. Egy szintén keddi Facebook bejegyzésben azt írta:

a levéllel teljesen azonos pdf formátumú dokumentum a stratégiai főtanácsadóm számítógépén készült. Karácsony stratégiai főtanácsadója Gyurcsány Ferenc volt kabinetfőnöke, Gál J. Zoltán.

A dokumentum valódi szerzőjét Mernyó Ferenc publicista is felfedezte, aki nem érti, hogy miért nem az eredeti e-mailt hozták nyilvánosságra, miért egy Gál J. által bárhogyan szerkesztett bármilyen dokumentumot – hallható a Hír TV műsorában.

Az üggyel kapcsolatban a Hír TV megkereste a főpolgármestert is: miért a stratégiai főtanácsadó gépén készült a levél? Valamint mikor és ki írta a levelet, azon ugyanis sem dátum, sem aláírás, sem pecsét nem szerepel. Adásukig azonban nem válaszoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában