hangfelvétel

2020.04.30. 14:48

A nem muszlim sírok elátkozására szólít fel egy imám

Felkerült egy felvétel az internetre, amelyen állítólag az egyik francia település imámja hallható. A felvételen a férfi francia és arab kifejezésket használva arra szólítja fel a híveket, hogy átkozzák el a hitetlenek sírjait. Ugyanakkor a férfi levélben segítséget kért a polgármestertől a muszlim halottak eltemetéséhez, amit meg is kapott.

Felkerült a Twitterre egy hangfelvétel, melyen az hallható, hogy egy férfi, aki állítólag a Rhône megyében található francia település, Villefranche-sur-Saône imámja, arra szólítja fel a köré gyűlt híveket, hogy minden egyes alkalommal, ha nem muzulmán temető mellett mennek el, átkozzák el az ott eltemetett hitetlenek sírját. Emellett arra panaszkodik, hogy a szomszédos település temetőjében nincs elválasztó fal az elhunyt muzulmánok és a többi sír között – számolt be a V4NA.

Mivel a felvétel nem mozgókép és az imámról még a közösségi oldalán sincs fent fotó, így nehéz beazonosítani, hogy tényleg ő beszél, de annyi bizonyos, hogy egy férfi francia és arab nyelv keverékén uszít a keresztények ellen.

🔴 RT SVP – L’imam Salem de " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#VillefrancheSurSaone appelle á maudire les tombes des kouffars + se plaint du manque de mur pour séparer le carré musulman. Le Maire @ThomasRavier et @AggloBeaujolais cèdent. Preuves ⤵️

Bár a hangfelvételen szereplő férfiról nem tudhatjuk, hogy bizonyosan az imám az, addig az bizonyos, hogy Hamed Salem a Facebookon

a település polgármesterétől kért segítséget a közössége temetkezési problémájának megoldásához.

Napvilágot látott ugyanis egy levél, melyet az imám a település polgármesterének, Thomas Ravier-nek írt és arra kéri a városvezetőt, hogy alakítsanak ki a temetőben egy részt a muszlimok számára. Az imám kérését azzal indokolta, hogy a koronavírus következtében a szokásosnál több a halott a muszlim közösségek soraiban, és a szomszédos település, Gleizé temetőjében helyhiány miatt jelenleg nem lehetséges a halottaik eltemetése. Sok elhunyt még a halála előtt úgy rendelkezett, hogy a szülőföldjén temessék el, de ez most a járvány miatt nem lehetséges, ezért most bajban vannak a muszlim közösség tagjai, mert nem tudják hova temetni hozzátartozóikat.

A polgármester válaszában intézkedést ígér és egy személyes találkozást is szeretne a vírusveszély elmúltával.

Az imám újabb üzenetéből kiderül, hogy a település első embere haladéktalanul intézkedett is, mivel a muszlim vallási vezetőnek ígéretet tettek a Gleizé-ben meglévő muszlim temető kibővítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában