mérföldkő

2020.03.14. 17:51

Pénzhez juthatnak a veronai buszbaleset áldozatainak családjai

A hozzátartozók megállapodtak a busztársaság biztosítójával.

Budapest, 2017. január 30. Együttérzõk a veronai baleset áldozataira emlékeznek a Szent István-bazilika elõtt 2017. január 30-án. Az olasz rendõrség bejelentette, hogy befejezõdött a január 20-án éjjel Verona közelében egy magyar busszal történt baleset összes halálos áldozatának azonosítása a DNS-ük alapján. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Három évvel a szerencsétlenség után pénzhez juthatnak a veronai buszbalesetben meghalt fiatalok hozzátartozói, több millió eurót kaphatnak a családok. A Bors információi szerint ugyanis két héttel ezelőtt sikeresen megállapodtak a buszos cég felelősségbiztosítójával.

A lap arról ír, hogy eredetileg március 2-án lett volna Budapesten egy találkozó az áldozatok hozzátartozóit, valamint az érintett biztosítótársaságot képviselő ügyvédek jelenlétében, de a koronavírus okozta körülmények mindezt felülírták. Azonban létrejött egy videokonferencia, amin minden kérdést sikerült tisztázni és mindenben sikerült megállapodni.

Együttérzk a veronai baleset áldozataira emlékeznek a Szent István-bazilika előtt 2017. január 30-án
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

„A biztosító korábban azt mondta, csak akkor teljesíti a kifizetéseket, ha mindenki – a túlélők és az áldozatok hozzátartozói egyaránt – elfogadja a nekik tett ajánlatot. Ez korábban egy ügyvéd miatt hiúsult meg, most azonban sikerült elérni, hogy különválasszák a túlélők és az áldozatok hozzátartozóinak kifizetését” – magyarázta Szendrei Endre, aki az unokahúgát veszítette el a tragédiában.

A gyászoló férfi tudomása szerint

a hozzátartozók elfogadják az ajánlatot, így az ígéret szerint április 15-ig megtörténik a kifizetés.

Fontos megjegyezni, hogy ez csak az áldozatok hozzátartozóira vonatkozik, a túlélőkkel tovább folytatódhatnak az egyeztetések.

„Pontos összegről nem beszélhetek, de a magyarországi biztosítói kifizetések tükrében rendkívül magas összegről van szó. Ez most egy hatalmas mérföldkő, a családok között ugyanis vannak olyanok, akik a baleset óta nem képesek dolgozni” – tette hozzá Szendrei Endre.

Mindeközben a veronai bíróságon éppen tegnap tartottak volna tárgyalást az ügyben, amin az egyik védőügyvéd perbeszéde után ítélet is várható volt. Az ülést azonban a koronavírus miatt júniusra áttették. A magyar sofőrt a rövidített eljárás miatt maximum 12 évre ítélhetik.

Amennyiben V. Jánost jogerősen elítélik, Olaszországban kell letöltenie a büntetését, de kérvényezheti a kiadatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában