Ostrom alatt áll Európa

2020.03.03. 20:19

Moszkva: Ankara 130 ezer embert akar kiszorítani az ideiglenes táborból Görögországba

A török hatóságok mintegy 130 ezer menekültet szorítanak a görög határ felé az ideiglenes táborokból – közölte kedden a szemben álló szíriai felek kibékítéséért felelős orosz központ parancsnoka.

Fotós: Panajótisz Balaszkasz

Fotós: Panajótisz Balaszkasz

Oleg Zsuravljov ellentengernagy szerint

a török-görög határ felé terelt menekültek kétharmada szíriai állampolgár, a többiek Afganisztánból, Irakból és afrikai országokból érkeztek.

Azt mondta, hogy nem állják meg az helyüket azok Törökország, az Európai Unió és az Egyesült Államok részéről hangoztatott állítások, amelyek szerint több millió menekült van az északnyugat-szíriai idlíbi feszültségcsökkentési övezetben, mint ahogy az orosz és a szíriai vezetéssel kapcsolatban megfogalmazott bírálatok sem. Az általa irányított szíriai orosz katonai központ objektív adataira hivatkozva tendenciózusnak és valótlannak minősítette azokat a vádakat, amelyek szerint humanitárius válsághoz vezettek a szíriai hadseregnek a feszültségcsökkentési övezetben a terroristák ellen az elmúlt két hónapban foganatosított kényszerű ellenintézkedései.

Zsuravljov közölte, hogy

az idlíbi helyzetet a központ egy megfigyelő drónraj, egy az egész nap működő forródrót, a közösségi média és online források, valamint a kiterjedt társadalmi kapcsolatai révén tartja folyamatos ellenőrzés alatt.

Borítókép: illegális bevándorlók és görög rohamrendőrök dulakodnak a mitílíni kikötőben, Leszbosz szigetének központjában, miután a helybeliek megakadályozták a migránsok bejutását a móriai befogadótáborba 2020. március 3-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában