Rákóczi Szövetség

2020.03.08. 10:30

Már közel kétszázezer aláírás gyűlt össze online a nemzeti régiók védelmében

Az elektronikus lehetőség mellett papír alapon is támogatható a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezése, a szövetség az ívek összegyűjtésében is segítséget nyújt – közölte a Rákóczi Szövetség elnöke.

Csáky Csongor az M1-en elmondta: az ívek a szövetség honlapjáról is letölthetők – egy ívre három aláírás vezethető fel – és azokat a 1255 Budapest, Pf. 23 címükre is visszaküldhetik. Az ide érkező íveket a Rákóczi Szövetség az aláírásgyűjtés május 7-ei befejeztével átadja a szervezőknek – tette hozzá.

A szövetség elnöke sikertörténetnek nevezte a 2018-ban indult Minority SafePack kezdeményezést, ami mellett az érvényességi küszöböt meghaladó, egymillió kétszázezer aláírás gyűlt össze.

Ez alapvetően az EU területén több mint ötvenmillió embert jelentő őshonos nemzeti kisebbségek védelmére hívja fel az EU döntéshozóinak figyelmét – mondta.

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésével pedig azt szeretnék elérni, hogy az egy tömbben élő őshonos nemzeti kisebbségek esetében, ahol azok régiót is képeznek – például a székelyeknél – az EU ismerje el nemzeti régióként a térségeket, és biztosítson forrásokat ahhoz, hogy a közösségek meg tudjanak maradni

- fogalmazott Csáky Csongor. Úgy vélte: a kezdeményezés a nemzeti kisebbségek megmaradása mellett a régiók népességmegtartó erejét is tudná növelni.

Ön így csatlakozhat

A polgári kezdeményezést ezen a linken, a „Támogatom” fülre kattintva interneten keresztül bárki aláírhatja. Szükség esetén a kitöltéshez az anyaországi magyarok " target="_blank" rel="noopener noreferrer">az itt található videóban kaphatnak segítséget, az erdélyi magyarok pedig itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában