ámokfutás

2020.02.08. 18:29

(18+) Géppisztollyal lőtt le több embert egy thaiföldi katona (videó)

Legkevesebb tizenhét embert lelőtt, és több másikat megsebesített egy katona szombaton Thaiföld északkeleti részén, Nahon Racsaszima (másik nevén Korat) városban, az ámokfutót még nem sikerült elfogni – jelentette a rendőrség és a helyi média.

People hug each other after being rescued by Thai commandos from Terminal 21 shopping mall, where a mass shooting took place, on February 9, 2020 in the Thai northeastern city of Nakhon Ratchasima. (Photo by Lillian SUWANRUMPHA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lillian Suwanrumpha

A gyanúsított röviddel a vérengzés előtt azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy „a halál elkerülhetetlen mindenki számára”, és kirakott egy fotót is a saját kezéről, amelyben egy lőfegyvert tartott. A férfi először egy háznál lövöldözött, majd egy katonai támaszponton új fegyvert szerzett, és ott is lövöldözni kezdett.

„A férfi géppisztollyal a város több pontján nyitott tüzet ártatlan emberekre, akik közül több életét vesztette vagy megsebesült” – mondta egy rendőrségi szóvivő. A hatóságok egyelőre nem tudták elfogni a támadót, aki egy bevásárlóközpontban barikádozta el magát.

A helyi média úgy tudja, hogy a halálos áldozatok száma tizenhét, a sebesültek száma a legújabb hírek szerint húsz fölött van.

A bevásárlóközpontnál készült videofelvételeken látszik, ahogy az emberek a parkoló autók között keresnek fedezéket, miközben a férfi lövöldözik.

A thaiföldi védelmi minisztérium közlése szerint lezárták és körülvették a bevásárlóközpont épületét, ahonnan több száz embert sikerült kimenekíteni, de nem tudni, még hány ember lehet bent. A rendőrök és katonák megrohamozták az áruházat, hogy elfogják a lövöldöző férfit a Terminal 21 nevű bevásárlóközpontban.

Borítókép: az ámokfutótól megmenekült emberek ölelik egymást a vérengzés helyszínéül szolgáló thaiföldi bevásárlóközpont előtt

Címkék#thaiföldi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában