Niedermüller-ügy

2020.01.28. 18:00

Tüntetést szerveznek a keresztényeket becsmérlő DK-s politikus ellen

Niedermüller Péter rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.

Budapest, 2017. május 6. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, EP-képviselõ és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (b) az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti Képviselõcsoportja Európa jövõje címû konferenciáján tartott budapesti sajtótájékoztatón 2017. május 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A botrányos kijelentést Erzsébetváros DK-s polgármestere egy beszélgetős tévéműsorban tette a napokban. A sokakat bántó mondatok miatt a VII. kerületi Fidesz és Fidelitas tüntetést szervez csütörtökre – írja az Origo.

Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester, a DK alelnöke kirekesztő, kereszténygyűlölő, rasszista mondatai felháborítóak! Nincs helye a közéletben! – ezzel a jelszóval hív tüntetésre a helyi Fidesz és Fidelitas csütörtökön 17 órára a Polgármesteri Hivatal (1073 Budapest Erzsébet körút 6.) elé. Azokat várják, akik nem értenek egyet a DK-s politikus mondataival. A megmozdulást a Facebookon kezdték el szervezni.

Az Origo értesülései szerint az eseményen felszólal Bayer Zsolt publicista, Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke, illetve Bajkai István, az esemény főszervezője, a körzet országgyűlési képviselője is.

A Demokratikus koalíció politikusa azzal kavart botrányt, hogy „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat.

„Ha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik...

Akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük.

Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek” – mondta az ATV múlt hét pénteki adásában.

Később a DK és Niedermüller Péter is megpróbálta megmagyarázni, hogyan is kellene helyesen értelmezni a szavait.

Mint ismert, Niedermüller korábban rendszeresen durva stílusban támadta a magyar kormánypártokat és követőiket ötéves uniós képviselősége alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában