szavakban és tettekben

2020.01.29. 11:26

Hétszer annyi keresztényt üldöznek a vallása miatt, mint muszlimot

Franciaországban a keresztények és a zsidók ellen követik el a legtöbb vallásellenes cselekedetet, az utóbbi időkben ugrásszerűen megnőtt az antiszemita fenyegetések és támadások száma.

A francia belügyminisztérium által közzétett adatok szerint 2019-ben rendkívüli módon megnőtt a vallási indíttatású támadások száma, legyen szó akár szóbeli inzultusról, akár tettlegességről – írja a V4NA.

2019-ben 154 muszlimok elleni vallási támadás történt, míg a keresztények elleni cselekedetek száma ennek majdnem a hétszerese volt, egészen pontosan 1052 alkalommal támadtak keresztényekre Franciaországban a vallásuk miatt. A fenyegetések száma egyre nő, tettekre azonban egyre ritkábban kerül sor. Frédéric Potier, a kormány megkülönböztetés ellen fellépni hivatott tárcaközi megbízottja szerint ez annak tudható be, hogy a fenyegetéseket komolyan veszi a kormány, minden egyes panaszt meghallgatnak és kivizsgálnak.

Leginkább az antiszemita cselekmények száma nőtt meg tavaly Franciaországban, 2019-ben 687 esetet regisztráltak, ami 27 százalékos növekedés az előző évhez képest. Igaz, 2018-ban még nagyobb mértékben, 74 százalékkal nőtt a zsidóellenes támadások száma.

A 2019-ben történt 687 esetből 151 volt fizikai támadás, a többi 536 pedig szóbeli fenyegetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában