kedvezmény

2019.12.12. 13:15

Sok ezer nyugdíjas jut pluszpénzhez

Nyugdíjasok meglehetősen nagy csoportjának kedveznek azok a járulékszabályok, amelyeket szerdán szavazott meg az Országgyűlés – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára.

Izer kiemelte azt is, hogy a kormányzat számításai szerint a járulékmentesség kiterjesztése évente mintegy húszmilliárd forintot hagy az érintetteknél – emelte ki a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Kifejtette:

bármilyen keretek közt dolgozzanak is a kenyérkereső tevékenységet folytató idősek, jövő év közepétől nem kell járulékot fizetniük.

A jelenlegi szabályok szerint a munkaviszonyban dolgozó nyugdíjasok keresetéből csupán a 15 százalékos személyi jövedelemadót vonják le, a munkavállalói járulékot nem. A kedvezményt kiterjesztik a más formákban dolgozó nyugdíjasokra is, vagyis

akár megbízással, akár más módon végzik a munkát az idősek, munkavállalói járulékokkal nekik sem kell majd foglalkozniuk.

Hozzátette: százezer forintos bérnél egy év alatt 168 ezer forint megtakarítással lehet számolni.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy

több mint 36 ezer nyugdíjas dolgozik munkaviszonyon kívül, akiknek a szabályváltoztatás 14 százalékkal emeli jövőre a nettó fizetését.

Izer Norbert szerint könnyen elképzelhető, hogy a kedvezményes rendelkezések alkalmazási körének bővítése révén akár tíz-húszezer nyugdíjas is visszatérhet a munkaerőpiacra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában