Közelgő határidő

2019.10.27. 10:18

Észak-Korea háborúval fenyegette meg az Egyesült Államokat

Nincs haladás Észak-Korea és az Egyesült Államok közeledésében, folytatódik az ellenségeskedés, amely akár háborúhoz is vezethet – áll abban a közleményben, amelyet a KCNA észak-koreai állami hírügynökség ismertetett vasárnap.

This handout photo from South Korea's presidential Blue House taken on September 5, 2018 shows North Korean leader Kim Jong Un (R) and North Korean General Kim Yong Chol (L), who is in charge of inter-Korean affairs for North Korea's ruling Workers' Party, talking with a South Korean delegation (not pictured) during their meeting in Pyongyang. - A high-level South Korean delegation met with Kim Jong Un in Pyongyang on September 5, as Seoul plans a new summit with the North Korean leader to break a deadlock in denuclearisation talks. (Photo by handout / The Blue House / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / THE BLUE HOUSE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: The Blue House / AFP

Fotó: AFP

A közleményt Kim Jong Csol vezető észak-koreai tisztségviselő nevében adta ki a KCNA. Csol szavai szerint Washington hibázik, ha nem törődik Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető személyes jó kapcsolatának év végi „határidejével”.

Kim Dzsong Un az év végét szabta meg határidőként a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről szóló tárgyalások folytatására.

Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un (j) és a közleményt jegyző tisztségviselő, Kim Jong Csol (b) egy 2018-as felvételen
Fotó: The Blue House / AFP

Csol megjegyezte, hogy Washington a tárgyalások felújításának szorgalmazása helyett állandóan nyomást gyakorol más országokra, hogy szankciókat foganatosítsanak Észak-Koreával szemben.

Az észak-koreai tisztségviselő mindazonáltal azt is kiemelte: reméli, hogy a viszony Washingtonnal nem fogja erősíteni a mondást, amely szerint „vannak állandó viszályok, de nincsenek örök barátságok”.

Csol atomügyekben képviselte hazáját követként az Egyesült Államokban, mielőtt idén februárban kudarccal végződött Trump és Un vietnami csúcstalálkozója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában