kárpát-medence

2019.09.28. 21:00

Sikeres a Határtalanul Magyarországon! program

2010 óta 300 ezer diák látogatott határ menti területekre.

A kormány elkötelezett a magyar ifjúsági közösségek összefogásában, építésében, célja a Kárpát-medencei oktatási tér megteremtése – mondta az Emmi stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szombaton Biatorbágyon a város testvértelepüléseinek oktatási konferenciáján.

Sölch Gellért hozzátette: a Határtalanul! program keretében 2010 óta 300 ezer diák látogatott határ menti területekre. Valamennyi magyarországi iskola számára minden évben nyitva áll a csatlakozás lehetősége. Ezáltal minden diák az érettségig eljuthat határ menti településre, találkozhat ottani iskolák diákjaival.

A helyettes államtitkár kiemelte, sikeres a Határtalanul Magyarországon! program is, mellyel határon túli iskolák több ezer diákja érkezik Magyarországra és ismerkedik meg történelmi és földrajzi nevezetességekkel.

A Kárpát-medencei magyar pedagógusok hivatásában közös a magyar gyermek. A cél, hogy a gyermekek tanítása és nevelés eredményeként a jövőnket is magyar nyelven élhessük a Kárpát-medencében

- mondta Sölch Gellért.

A helyettes államtitkár leszögezte, a kormány elkötelezett a minőségi oktatás biztosítása érdekében. A digitális fejlesztéseknek köszönhetően 2020-ig wifi-hálózatok épültek és épülnek ki az iskolákban. Az intézményekbe 45 ezer notebook, 24 ezer tablet és több ezer projektor is érkezett.

Tarjáni István (Fidesz-KDNP) polgármester köszöntőjében azt hangoztatta, magyarnak lenni a határokon kívül embert próbáló feladat. Ehhez akarnak segítséget nyújtani a partnervárosok intézményeinek közötti kapcsolattartással.

Biatorbágy partnervárosainak pedagógusai negyedik alkalommal találkoznak szeptember végén. A négynapos konferencia szakmai napján, szombaton többek között a Kárpát-medencei óvodakutatásról, az érzelmi intelligenciáról, az olvasás tanításának előkészítéséről és a pedagógusok mentális egészségének megőrzéséről tartottak előadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában