Dorian után

2019.09.12. 22:11

Egyre kevesebb embert keresnek a Bahamákon a hurrikán után

A bahamai kormány 1300 embert tart eltűntként nyilván a rendkívüli pusztítást okozó Dorian hurrikán pusztításai nyomán – közölte egy kormányszóvivő csütörtökön. Az eltűntekről vezetett nyilvántartásban az előző nap még 2500 embert tartottak nyilván.

A Bahamák katasztrófavédelmi ügynökségének szerdai közlésében már jelezte, hogy az eltűntek listáján feltüntetett emberek között lehetnek olyanok is, akik a szigeteken kialakított menhelyeken kerestek menedéket.

„A bahamai kormány által eltűntként nyilvántartott emberek száma napról napra csökken” – közölte Carl Smith katasztrófavédelmi szóvivő egy sajtótájékoztatón. A szám azután csökkent, hogy a kormány összevetette a vihar által erőteljesen sújtott szigetekről kimenekített emberek listáját az eltűntekről vezetett nyilvántartásával – tette hozzá.

A Bahamákon szeptember elején söpört végig a legerősebb kategóriába sorolt, vagyis 5-ös erősségű Dorian hurrikán, teljes kerületeket letarolva és kulcsfontosságú infrastruktúrákat tönkretéve, köztük repülőtéri leszállópályákat és egy kórházat.

A halálos áldozatok hivatalos száma jelenleg 50, de Hubert Minnis, a szigetország miniszterelnöke szerdán arra figyelmeztetett, hogy ez a szám jelentősen növekedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában