Ország-világ

2019.08.09. 08:25

Figyelem! Jelentősen módosul a buszmenetrend az előttünk álló két hétvégén megyénkben

Jó tudni: az augusztus 10-i munkanap áthelyezés és augusztus 20-i ünnepnap miatt változik a helyi és helyközi autóbuszok közlekedési rendje.

kisalfold.hu

A megnövekvő forgalom miatt a jegyeket érdemes elővételben, illetve a sorban állás elkerülése érdekében online megvásárolni. Augusztus 9-én, pénteken a tanszünetes, hét utolsó munkanapja, míg 10-én, szombaton a munkanap áthelyezésnek megfelelően, tanszünetes munkanap szerint közlekednek a járatok.


Augusztus 11-én, vasárnap a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend lesz érvényben. Augusztus 16-án, pénteken a tanszünetes, hét utolsó munkanapjának, 17-én, szombaton és 19-én hétfőn szabadnapnak, míg 18-án, vasárnap munkaszüneti napnak megfelelően indulnak a járatok. Augusztus 20-án, kedden a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti nap szerint közlekednek az autóbuszok.


"Ezeken a napokon az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, illetve az ÉNYKK Zrt. ellátási területén járatokat közlekedtető Volánbusz és társ Közlekedési Központok a fentiektől eltérő közlekedési rend szerint is dolgozhatnak, ezért arra kérjük utasainkat, hogy időben tervezzék meg utazásukat és indulás előtt tájékozódjanak a busztársaságok honlapján" - közölte Hegedüs-Kuti Piroska, az ÉNYKK kommunikációs csoportvezetője.


A megnövekvő forgalom miatt érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online is kényelmesen megváltható. Az így vásárolt menetjegy kinyomtatható, vagy felszálláskor erre alkalmas készüléken, az autóbusz-vezetőnek felmutatható a VOLÁNBUSZ, a DAKK és az ÉNYKK járatain.

A menetrendekkel kapcsolatos részletes tájékoztatást ide kattintva olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában