Ország-világ

2019.07.11. 09:07

Tudta? 50 percenként indul busz Győrből a Balatonra hétvégén, reggelente

Érdemes gondolkozni a tömegközlekedésben a 82-es főúton.

Szeghalmi Balázs

Dühös Olvasónk kereste meg portálunkat, hogy vonattal csak Keszthelyre lehet eljutni a kisalföldi megyeszékhelyről a Balatonra (ez igaz), az út elég "lélekölő", több mint három óra (ez is igaz). Tény, hogy vonattal a győriek, Győr környékiek kedvelt strandjait (Balatonfüred, Csopak, Balatonalmádi) egyelőre nem érjük el.


Busszal június közepe óta azonban egész jók a lehetőségek. A nyári tanszünetben munkanapokon 5.50, 6.40 és 8.20 órakor, a szabad és munkaszüneti napokon - szombat és vasárnap - pedig reggel 50 percenként 5.50, 6.40, 7.30 és 8.20 órakor indul autóbuszjárat Győrből Veszprémen át a Balatonhoz.

 

Fotó: Kisalfold.hu archívum

Fotó: Kisalfold.hu archívum

Az 5.50-es, a 6.40-es, a 7.30-as és a 8.20-as közvetlen járat végállomása Balatonfüred, a menetidő általában 2 óra 15-30 perc között mozog. Veszprémben van lehetőség átszállásra, innen "karnyújtásnyira van" és könnyen elérhető Balatonalmádi. Balatonfüredre a rövidebb úton - Csopakon át - a teljes árú jegy 1860 forint, a hosszabb úton - Alsóörsön át - 2200 forint. További részleteket a menetrendek.hu honlapon olvashatnak.

 

Balatonalmádi. Az ORFK légifelvétele: H. Szabó Sándor (Kisalfold.hu archívum)

Balatonalmádi. Az ORFK légifelvétele: H. Szabó Sándor (Kisalfold.hu archívum)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában