Ország-világ

2019.07.31. 21:04

Elképesztő életmentés: takaróval kapták el az 5. emeletről leesett kisfiút - videó

A hároméves fiúcska a baleset idején egyedül volt otthon.

Munkatársunktól

Leesett egy kínai lakóház ötödik emeletének erkélyéről egy hároméves fiúcska, aki sértetlenül túlélte balesetet, hála a szomszédoknak, akik egy kifeszített takaróval kapták el a gyermeket - adta hírül a helyi sajtó.


A balesetről, amely hétfőn történt a délnyugat-kínai Csungkingban, szerdán tettek közzé egy videót, amelyen jól látszik, amint a fiú az erkély korlátján kapaszkodva lóg, majd néhány másodperc múlva lezuhan és egy nagy fehér takaróval elkapják őt az utcán összegyűlt emberek.


"Felnéztem, és láttam az erkélyről lelógó gyereket. Az első reakcióm az volt, hogy kerítsek valamint, amivel elkaphatom" - mondta Zsu Jan-huj, a lakónegyed ingatlaniért felelős társaság munkatársa a kínai televíziónak.

 


"Másokkal együtt kifeszítettünk egy takarót, miközben le nem vettem a szemem a gyermekről. Azon gondolkodtam, hogy a takaróval képesek leszünk-e teljes biztonságban elkapni őt" - tette hozzá.


A lezuhant gyermeket sikerült elkapni. Egy szomszéd azonnal kórházba vitte a fiút, ahol megállapították, hogy nem esett baja.


A fiúcska a baleset idején egyedül volt otthon, nagymamája vásárolni ment, felügyelet nélkül hagyva őt - közölte a helyi rendőrség.

Ezek is érdekelhetik