Ország-világ

2019.05.29. 11:29

Több ezer gyerek énekli majd a magyar összetartozás himnuszát

Az eseményt az M1 élőben közvetíti majd.

Munkatársunktól

Június 4-e, az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulója 2010 óta a nemzeti összetartozás napja. Az idén ezen a napon 11 órától [namelink name="Szarka Tamás"] több ezer diákkal énekli majd el a Kézfogás dalát és a Himnuszt. Az eseményt az M1 élőben közvetíti majd írja az Origo.

A trianoni békeszerződés szétszakította a magyar nemzetet

2019-ben június 4-én 11-kor Budapesten a Kossuth téren több ezer gyerek részvételével énekli el Szarka Tamás a Kézfogást, a magyar összetartozás himnuszát. Ezzel egyidőben pedig a határainkon innen és túl több száz településen szól majd a dal.


A Nemzeti Összetartozás Napjára, 2019. június 4-ére a Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző Szarka Tamás közös éneklésre hívja az iskolák tanulóit, tanárait az egész Kárpát-medencébe.


A Kézfogás című dala eléneklésével emlékezünk a 99 éve aláírt trianoni békeszerződésre, de 9 éve ez a nap a magyar nemzet összetartozásának ünnepe is. A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartja össze és ez egyben megmaradásuk záloga is. A külhoni magyarság megőrizte nyelvét, kultúráját, nemzetéhez való ragaszkodását. Trianon terhét akkor tudjuk levetni magunkról, ha hiszünk a magyarság jövőjében és ezért fontos, hogy egy közös énekléssel erősítsük a magyarság nemzeti összetartozását a fiatalok körében - írja az esemény honlapja.

 


A hagyományteremtő szándékkal indított rendezvényről további információkat a www.kezfogas.eu oldalon találnak.


(Lead-kép: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában