Ország-világ

2019.05.23. 20:26

Orbán Viktor tanácskozott a kínai népi gyűlés elnökével - fotók

A kormányfő híve a kínai elnök nagy stratégiai tervének, a selyemút újraélesztésének.

MTI

[namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök csütörtökön Budapesten tanácskozott Li Csan-su-val, a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnökével.


Orbán Viktor nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy fogadhatta a kínai házelnököt. Külön megköszönte, hogy abban az évben érkezett, amikor a magyar-kínai diplomáciai kapcsolat 70. évfordulóját ünneplik.


A miniszterelnök felidézte, a közelmúltban Kínában tett látogatását, és azt mondta, a kapcsolat intenzitása jól mutatja, milyen szoros a két nép közötti barátság.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja Li Csan-sut, a kínai parlament, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának elnökét (b) a Karmelita kolostor előtt.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja Li Csan-sut, a kínai parlament, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának elnökét (b) a Karmelita kolostor előtt.

Kiemelte: nagy tisztelettel tekint a Magyarországon működő kínai vállalatokra, amelyek komoly hozzájárulást adnak a magyar gazdasági teljesítményhez. Hozzátette: nagyra értékelik Kína erőfeszítéseit a nemzetközi politikában.


Orbán Viktor azt is elmondta, híve a kínai elnök nagy stratégiai tervének, a selyemút újraélesztésének, ezen terv megvalósításához sok sikert kívánt.


Li Csan-su azt hangsúlyozta, nagyra tartja Magyarország keleti nyitás politikáját, amely nagy erővel mozdítja előre a két ország közötti együttműködést. Hozzátette, a kínai-magyar kapcsolatok ugrásszerű fejlődést értek el az elmúlt években.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Li Csan-su, a kínai parlament, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának elnöke (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban. Fotók: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Li Csan-su, a kínai parlament, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának elnöke (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban.

Fotók: MTI

Orbán Viktor kínai látogatásakor pedig új szinte emelték a két ország közötti együttműködést - mondta.


A Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnöke azt mondta: örömmel látta, hogy Orbán Viktor vezetésével Magyarországon a társadalom rendezett, a lakosság életszínvonala javult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában