Ország-világ

2019.05.07. 21:08

Orbán: John Lukacs tudásával és lényeglátásával az egész világot szolgálta

Egész Magyarország nevében levélben fejezte ki együttérzését a miniszterelnök a gyászoló családnak.

MTI

A hétfőn elhunyt John Lukacs történész tisztelői és egész Magyarország nevében levélben fejezte ki együttérzését [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök a gyászoló családnak - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden.


Orbán Viktor - mint írta - megrendüléssel értesült arról, hogy "a történettudomány nemzetközileg is elismert szaktekintélye, a Magyar Corvin-lánc tulajdonosa, John Lukacs már nincs közöttünk."


"Míg személyes gyökereinkről a családi krónikák vallanak, addig a történelem kutatói egyetemes vonásainkra, sorsunk mozgatórugóira mutatnak rá, melyek nemcsak az egyes emberek, hanem nemzetek, sőt az egész emberiség életét befolyásolják. John Lukacs, vagy ahogy mi Magyarországon ismertük őt, Lukács János széles körű tudásával és lényeglátásával nemcsak hazáját és választott otthonát, hanem az egész világot szolgálta" - írta Orbán Viktor.


Hozzátette: "hálásak vagyunk, hogy híres professzorként is büszkén vállalta magyarságát és képviselte azt a közép-európai látásmódot, amely nélkül aligha lenne érthető Európa és a Nyugat XX. századi történelme".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában