Ország-világ

2019.04.14. 22:18

Homár okozhatta a Wikileaks-vezér vesztét

Julian Assange hét évig tartózkodott az ecuadori nagykövetségen Londonban, de a kiszivárogtatott családi fotó, ami az elnökről készült luxuskörülmények között, megfosztotta a menedéktől. Letartóztatták.

Julian Assange-t a múlt héten tartóztatták le Londonban. A WikiLeaks nemzetközi nonprofit szervezet – amely kormányzati és egyéb titkos dokumentumokat publikál az interneten – főszerkesztője az elmúlt hét évben az ecua­dori nagykövetségen „bujkált".

 

Fotó forrása: BorsOnline

Fotó forrása: BorsOnline

Kiderült, a dél-amerikai ország most azért adta ki az Interpolnak, mert Lenin Moreno elnök meggyőződése szerint a WikiLeaks szivárogtatta ki a családi fényképeit, amelyek óriási botrányt okoztak hazájában - adta hírül a BorsOnline. Az egyik fotón az látszik: Moreno egy luxusszálloda ágyában fetreng, előtte pedig egy asztal, amely roskadozik a homártól. Ez azért roppant kínos, mert Ecuadorban nyomorognak az emberek, ráadásul nemrég hoztak megszorító intézkedéseket. Mintegy 200, Moreno elnökhöz és nejéhez köthető e-mail került napvilágra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában