Ország-világ

2019.04.08. 13:31

EP-választás - Salvini: "a népeknek akarjuk átadni Európa irányítását"

A Liga vezetője kijelentette, Európának csak akkor van értelme, ha elismeri a nemzeti identitást.

A Brüsszelt szerinte most uraló bürokraták helyett az identitással bíró nemzetek és népek Európáját hirdette meg Matteo Salvini, az olasz kormánypártok közé tartozó Liga vezetője az európai "szuverenista erők" Milánóban zajló találkozóján tartott sajtókonferenciáján hétfőn.


Kijelentette, Európának csak akkor van értelme, ha elismeri a nemzeti identitást. "Ha az Európai Uniót kizárólag a pénzügyi egyengondolkodás irányítja, akkor az eddigi rémálom folytatódik tovább" - vélte.

    

Hangsúlyozta, hogy a Liga és európai politikai barátai, valamint azok az erők, amelyek még a május 26-i európai parlamenti választásokig csatlakozni akarnak hozzájuk, "le akarják váltani a brüsszeli bürokratákat", akik "elásták az európai álmot".

    

Matteo Salvini azt mondta, hogy a Liga és szövetségesei "meg akarják menteni Európát", az európai népeket helyezve az EU kormányzásába.

    

Kijelentette, hogy az ezt hirdető politikai erők nem szélsőségesek.

    

A találkozón többek közt Jörg Meuthen az Alternatíva Németországért (AfD) szóvivője vesz részt, Anders Primdahl Vistisen, a Dán Néppárt (DF) európai parlamenti képviselője, valamint Olli Kotro, az Európai Parlamentbe most belépni készülő Finnek Pártjának (FP) jelöltje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában