Ország-világ

2019.03.12. 21:26

Varga Judit: még az EP-választások előtt meg akarják büntetni Magyarországot

A román uniós elnökség érti a magyar érvelést és a becsületes, tisztességes közvetítő szerepét tökéletesen betölti - mondta az államtitkár.

MTI

Folyamatosan érződik a nyomás a bevándorláspárti brüsszeli politikusok részéről, hogy Magyarországot még az európai választások előtt megbüntessék - állapította meg a magyar közmédiának nyilatkozva [namelink name="Varga Judit"], a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Bukarestben, ahol a magyar küldöttség tagjaként az uniós tagországok európai ügyekért felelős minisztereinek és államtitkárainak informális találkozóján vesz részt.


A megbeszélésen az EU jövőjével és az unió a többéves pénzügyi kerettervével kapcsolatos álláspontjukról egyeztettek a tagállamok, a Magyarország ellen indított 7-es cikkely szerinti eljárás nem szerepelt napirenden. Az informális találkozó azonban jó alkalomnak bizonyult arra, hogy a partnerekkel kötetlenebb formában, adott esetben kétoldalú megbeszéléseken megismertessék a magyar emberek akaratát és a részletes magyar álláspontot - magyarázta az államtitkár.


"Fontos, hogy a következő európai költségvetés ne egy migrációt támogató költségvetés legyen, illetve ne egy olyan költségvetés, amely bünteti az olyan tagállamokat, amelyek nemet mondanak a migrációra. Itt fontos, hogy a 7-es cikkely tekintetében folyamatosan érződik a nyomás a bevándorláspárti brüsszeli politikusok, illetve az Európai Parlament részéről is, hogy Magyarországot még lehetőség szerint az európai parlamenti választások előtt megbüntessék és elítéljék. Ez ellen küzdünk" - mutatott rá Varga Judit.


Az államtitkár hozzátette: a román uniós elnökség érti a magyar érvelést és a becsületes, tisztességes közvetítő szerepét tökéletesen betölti.


"Velük együttműködve és azon tagállamokat megnyerve, amelyek hasonló állásponton vannak, próbáljuk elérni, hogy az európai választások előtt ne tudják megbüntetni Magyarországot azért, mert a bevándorlás-politikában más álláspontot képvisel, mint a fősodor" - mondta a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában