Ország-világ

2019.03.05. 15:19

Századvég: a migránsok miatt lassan kezelhetetlenné válik a helyzet Németországban

Az migráció árnyoldalainak tekintetében Németország az "állatorvosi ló" - írta elemzésében a Századvég Alapítvány.

MTI

Az illegális bevándorlók visszaélései miatt lassan kezelhetetlenné válik a helyzet Németországban - írta az MTI-hez kedden eljuttatott elemzésében a Századvég Alapítvány.


Az migráció árnyoldalainak tekintetében Németország az "állatorvosi ló". Az ottani migránsok "trükkjei" és a látható biztonsági kockázatok jelzik, mekkora veszélyt jelent az európai országok biztonságára és szociális alrendszereire a harmadik világbeli országokból érkező parttalan migráció - írták.


2016. június 30-án mintegy 550 ezer jogerősen elutasított menedékkérő tartózkodott Németországban, közülük 406 ezren már több mint hat éve - olvasható a közleményben.


A Századvég Alapítvány számos más adattal mutatja be a német migrációs helyzetet, az illegális bevándorlók gazdasági hasznához fűzött reményeknek ellentmondó adatokat.


"A migrációnak az a fajta megközelítése és kezelésmódja, amelyben a német elitek az elmúlt fél évtizedben hinni akartak, sehová nem vezet, és hosszabb távon éppen ez lesz, ami aláássa majd a német gazdaság versenyképességét és a jóléti államot" - fogalmaztak.


"Ha a német elit ezen a tévúton halad tovább, Németország a továbbiakban megszűnik a rend és a biztonság országának lenni" - tették hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában