Ország-világ

2019.03.30. 10:35

Rekordot dönt a hétvégén megnyerhető ötös- és hatoslottó főnyeremények együttes összege

Még mindig nem kelt el az Ötöslottó várható 3,593 milliárd forintot és a Hatoslottó 1,681 milliárd forintot kínáló főnyereménye.

Munkatársunktól

Szombaton és vasárnap a két játék együttesen 5,274 milliárd forinttal várja a játékosokat, ami minden idők legmagasabb hétvégi lottó össznyereménye. 

 

Igazi ritkaságnak számít, hogy az ötöslottó és a hatoslottó heti várható főnyereménye együtt rekord összegűre dagad. Ilyen, 5 milliárd forintot is meghaladó halmozódás mindössze kétszer fordult elő, 2003-ban és 2015-ben, amikor is 5,189 milliárd forint és 5,199 milliárd forint volt a két játékon összesen megnyerhető jackpot. 

 

A 13. játékhéten az ötöslottón megnyerhető összeg 3,593 milliárd forint, amely a játék történetének 3. legnagyobb nyereménye. A hatoslottó várható főnyereménye pedig egyet feljebb lépett a ranglistán: az eddigi 2. legnagyobb összeget, 1,681 milliárd forintot tudhat magáénak az, akinek hat beikszelt számát vasárnap kisorsolják.

 

A szerdai napot egy szerencsés játékos valószínűleg örökre a szívébe zárja, ugyanis a skandináv lottó sorsoláson egy szerencsés játékos a kézi sorsolás által kisorsolt számokkal közel 96 millió forintot nyert.

 

A Szerencsejáték Zrt. – annak ellenére, hogy a forgalmazott játékai nem a veszélyes, függőség szempontjából kockázatos kategóriába tartoznak – fontosnak tartja mind a felelős játékszervezést, mind a szerencsejáték-függőség prevencióját és kezelését, melyekre működése során folyamatosan nagy hangsúlyt fektet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában