Ország-világ

2019.03.21. 13:37

Meg­ré­mül­tek a né­me­tek, át­ír­ták a sza­va­zást

Az utolsó pil­la­nat­ban vál­toz­tat­ták meg a nép­párti kép­vi­se­lők, hogy miről sza­vaz­za­nak teg­nap. Ugyanis a több­órás ülés köz­ben a német nép­pár­tiak meg­tud­ták, hogy Orbán Vik­tor mi­nisz­ter­el­nök­nél ott a már alá­írt ki­lépő nyi­lat­ko­zat.

Így lehet a szükségből erényt kovácsolni, ugyanis a tegnapi néppárti politikai közgyűlésen a német képviselők megrémültek a Fidesz kilépésének lehetőségétől és az utolsó pillanatban megváltoztatták a szavazásra bocsájtandó kérdések egyikét - írja a Ripost.


A második pont volt az, ami a Fidesz számára elfogadhatatlan lett volna, ami

a néppárti javaslat szerint az lett volna, hogy a Néppárt felfüggeszti a Fidesz tagságát.


A német néppárti képviselők időközben megtudták, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknél már egy aláírt, elkészített kilépési nyilatkozat van - azaz, ha sokáig feszítik a húrt, a magyar miniszterelnök bármelyik pillanatban otthagyja a kilépési papírt, feláll és az egész Fidesz-küldöttség távozik. A teremből is, a Néppártból is.


Ezt a német néppárti képviselők mindenképpen el akarták kerülni, ezért gyorsan megváltoztatták a vitatott második pontot, és a Fidesz javaslatára átírták - írja a lap.

Azaz elfogadták, hogy a Fidesz függeszti fel a saját részvételét a Néppártban, és mindez így is szerepeljen a szavazáson.


Vagyis, nem a Néppárt függeszti fel a Fideszt.


Így már a Fidesz számára kedvező kérdésről szavaztak.

Maga a szavazás így nem a Fidesz ellen, hanem a Fidesz javaslata mellett szólt.

Hiszen a Fidesz kérte, hogy önkéntesen távol maradjanak a néppárti ülésektől egy ideig, és majd a Bölcsek Tanácsával tárgyalnak. Pontosan ugyanúgy, ahogy annak idején Ausztria tette 2000-ben. Érdekes, hogy a néppárti tárgyalódelegációban a három politikus közül az egyik éppen az a Wolfgang Schüssel lesz, aki annak idején az osztrák néppárti vezető volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában