Ország-világ

2018.11.23. 17:34

Hivatalosan újranyitották a budapesti észt nagykövetséget

Kristi Karelsohn budapesti észt nagykövet örömét fejezte ki amiatt, hogy miután az ingatlan négy évig üresen állt, újra élettel telt meg.

Hivatalosan újranyitották a budapesti észt nagykövetséget pénteken, az intézmény a II. kerületben, az Áldás utca 3. szám alatt működik.


Az ünnepségen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy 1918 "nem igazán volt a magyar történelem csúcsa", nem hozott túl sok örömet és ünnepelnivalót. Nehéz visszaemlékezni azokra az időkre - tette hozzá. Ezért a magyarok nagyon értékelik, ha találnak valamit, amit 1918 századik évfordulóján meg lehet ünnepelni, és ilyen Észtország függetlensége - hangoztatta.

    

Magyar Levente azt kívánta, hogy "az idők végezetéig" álljon a budapesti észt nagykövetség.

    

Kristi Karelsohn budapesti észt nagykövet felidézte, hogy 2009-ben költöztek először az épületbe.

    

Örömét fejezte ki amiatt, hogy miután az ingatlan négy évig üresen állt, újra élettel telt meg.

Megjegyezte, hogy éppen Észtország századik születésnapján, 2018-ban térhetnek vissza.

    

Matti Maasikas, az észt külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkára úgy fogalmazott, hogy mélyen meghatja a hivatalos újranyitási ünnepség.

Már Magyarország is újra jelen van Tallinnban - fűzte hozzá.

   

A magyar kormány 2014 júliusában jelentette be, hogy bezárja a magyar nagykövetséget Észtország fővárosában, Tallinnban. Akkor hangsúlyozták, hogy a tallinni magyar kulturális intézet ettől függetlenül folytatja munkáját.

    

Egy idén júliusi kormányhatározatban azt lehetett olvasni, hogy újranyitják a nagykövetséget az észt fővárosban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában