Ország-világ

2018.10.19. 13:11

Nézőpont Intézet: Angela Merkelnek politikai pálfordulást kellene végrehajtania

A Nézőpont Intézet szakértője szerint Angela Merkel német kancellárnak politikai pálfordulást kellene végrehajtania, hiszen az általa 2015 óta támogatott kötelező kvóták bevezetése miatt politikai pozíciója szövetségi és tartományi szinten is meggyengült.

Tóth Erik az M1 aktuális csatornán beszélt erről, hozzátéve: valószínűsíthető, hogy ez a kancellár utolsó ciklusa, így nem engedheti meg magának, hogy úgy lépjen ki a politikai színtérről, hogy az illegális bevándorlás okozta problémákat nem tudta orvosolni.


Elmondta: a legutóbbi EU-csúcson tett felszólalásokból azt lehet látni, hogy a tagállamok egyre jobban eltávolodnak a kötelező kvóta bevezetésétől, és az álláspontok sokkal inkább egy nemzetállami megoldáscsomagot vezetnek fel.


A találkozón sokan a kötelező szolidaritás elvéről beszéltek, "ez pedig olyan, mintha egy nem kötelező megoldást próbálnának ráerőltetni minden egyes tagállamra" - fogalmazott Tóth Erik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában