Ország-világ

2018.10.13. 16:35

Kovács Zoltán: a kormány angol nyelvű internetes videókkal is reagál a Magyarországgal szembeni támadásokra

A kormány angol nyelvű internetes videókkal is reagál a Magyarországot ért támadásokra - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő a Facebook közösségi portálon és a Twitter mikroblogon szombaton megjelent bejegyzésében.

A kormányszóvivő a lépést azzal indokolta: a kormány "nem hagyja válasz nélkül, hogy a Sargentini-jelentéssel megsértették Magyarországot". "Az európai közvélemény előtt is egyértelművé szeretnénk tenni, hogy nem akarunk bevándorlóország lenni" - írta Kovács Zoltán.


Az Európai Parlament (EP) szeptember 12-én szavazta meg a Judith Sargentini zöldpárti holland EP-képviselő által a jogállamiság magyarországi helyzetéről összeállított jelentést, s ennek nyomán megindulhat Magyarország ellen az uniós szerződés 7. cikke szerinti - többlépcsős - eljárás, amely végső soron akár az érintett állam szavazati jogának felfüggesztésével vagy más komoly szankciókkal járhat. A magyar kormány vitatja, hogy az EP a szükséges kétharmados többséggel fogadta el a jelentést és az Európai Unió Bíróságához készül fordulni az ügyben.


A kormányszóvivő Facebook- és Twitter-oldalán megjelent első ilyen videó elején Guy Verfofstadt, az EP liberális frakciójának vezetője tűnik fel, aki azt mondja, hogy "szükségünk van a migrációra". A felvétel készítői ezt követően olyan "tényeket" vesznek számba, hogy 2015 óta 1,8 millió migráns érkezett az Európai Unióba, ahova további milliók szeretnének eljutni, a válság kezdete óta Európa-szerte több százan vesztették életüket "gonosz támadásokban" és terjedőben vannak az erőszakos bűncselekmények. "Guy Verhofstadt pedig további migrációt akar" - fűzte hozzá a narrátor. A felvétel készítői Verhofstadt szándékát meggondolatlanságnak nevezték. "Ideje felrázni Brüsszelt! Védjük meg Európát!" - zárult a videofelvétel.

 

Címkék#belföld
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában