Ország-világ

2018.09.05. 08:21

Orbán Viktor személyesen vesz részt a Sargentini-jelentés vitájában Strasbourgban

Az EP-választásra való felkészülés lesz az egyik fő témája a Fidesz-KDNP frakcióülésének - értesült a Magyar Idők.

Jövő szerdán, a Fidesz-KDNP frakcióülésén tájékoztatja [namelink name="Orbán Viktor"] a kormánypárti képviselőket a Sargentini-jelentés vitájáról, illetve az EP-választásra való felkészülésről - értesült a Magyar Idők.


A napilap szerdai számában megjelent cikk szerint az európai parlamenti (EP-) választás és a kormány uniós politikája lesz az egyik meghatározó témakör a Fidesz-KDNP évadnyitó kihelyezett frakcióülésén szeptember 12-14-ig. Az őszi parlamenti ülésszakot megelőző tanácskozást Velencén rendezik.


Jövő kedden Orbán Viktor személyesen vesz részt a Sargentini-jelentés vitájában Strasbourgban. A miniszterelnök másnap este Velencén, a kormánypártok képviselőcsoportjai előtt - várhatóan már a dokumentumról szóló szavazás eredményének ismeretében - beszámol a vita részleteiről, a várható uniós lépésekről és a lehetséges kormányzati reakcióról. A Magyar Idők információi szerint a kabinet arra számít, hogy az Európai Parlament elfogadja a Magyarországot elítélő jelentést.


A napilap úgy tudja, hogy a Fidesz óvatos optimizmussal készül az uniós voksolásra, nem várnak földindulásszerű változást, de a nemzetek Európáját támogató, migrációellenes pártok jelentős erősödésére számítanak. Az EP-kampány kapcsán arról is szó eshet a tanácskozáson, hogy az előző választásoktól eltérően a bevándorlás ügyében azonos álláspontot képviselő pártok összehangolt, közös akciókkal igyekeznek majd minél több európai polgárt meggyőzni és voksolásra ösztönözni.


A frakcióülés második napján a kabinet új miniszterei mutatkoznak be és tartanak előadást eddigi tevékenységükről, valamint az őszi törvényhozási időszak feladatairól.


Az új tárcavezetők után a következő napon az előző ciklusban is már miniszteri feladatkört betöltő politikusok beszámolóját kísérhetik figyelemmel a képviselők. Várhatóan napirendre kerülnek a nagy horderejű társadalompolitikai kérdések is, mint például a kulturális intézményekben tervezett átalakítások, a közszolgálati életpálya bevezetése és ezzel párhuzamosan szükséges létszámcsökkentés, valamint az egészségügyben, illetve az oktatásban esedékes változtatások - ismerteti a Magyar Idők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában