Ország-világ

2018.08.25. 15:15

Csíkszentdomokoson felavatták a megújult Márton Áron-múzeumot

Csíkszentdomokoson, Márton Áron szülőfalujában szombaton felavatták a gyulafehérvári római katolikus püspök előtt tisztelgő, felújított múzeumot.

mti

A helyi önkéntesek által létrehozott múzeum a Márton Áronról készített román titkosszolgálati feljegyzéseket bemutató résszel bővült, ugyanakkor digitális és mechanikus interaktív elemekkel gazdagodott. Az eseményen mondott beszédében Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára felidézte: Márton Áront nem tudta megtörni a kommunista hatalom, ő fáradhatatlanul szót emelt a népéért, az elnyomottakért.


Az ő tanításaként említette, hogy "magunkért és az igazságért mindig bátran kell harcolnunk". Szerinte ezért nem lehet elmenni szó nélkül a székelység mai sérelmei mellett sem. Ezek között a marosvásárhelyi katolikus iskola és orvosi egyetem rendezetlen helyzetét és a terrorizmus vádjával elítélt Beke István és Szőcs Zoltán ügyét említette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában