Ország-világ

2018.06.24. 09:33

Tömött sorok Fertődön, Vad Fruttik Győrben: így telt a Múzeumok Éjszakája - sok-sok fotó

A programok Győrben vanap is folytatódnak.

kisalfold.hu

A soproni múzeumok is csatlakoztak a Múzeumok Éjszakája országos programsorozathoz, így 2018. június 23-án meghosszabbított nyitva tartással és változatos programokkal várták az érdeklődőket.Több mint száz program, egyebek mellett kiállítások, koncertek, előadások és gyermekprogramok várják Győrben a látogatókat a Múzeumok éjszakája programsorozaton június 22. és 24. között.


A programsorozat egyik kiemelt eseménye lesz az Esterházy-palotában nyíló Ihlet és Ideál - Az inspiráló szépség című időszaki kiállítás, amely a magyar képzőművészet legjelentősebb alkotói munkáin keresztül meséli el az inspiráló női erő és a szépségideál változásának történetét.

 

FotókA másik kiemelt tárlat Maurer Dóra Filmretrospektív című kiállítása lesz, amely a képzőművész 12 filmjét, konceptuális fotóit és film-állóképanalíziseit vonultatja fel szintén az Esterházy-palotában.


A tavalyi évhez hasonlóan idén is a programsorozatot gazdagítja a Food Truck Show a Nefelejcs közben, ahol péntektől vasárnapig könnyűzenei produkciókat is hallhat a közönség. Szombaton a Vad Fruttik húzták.

 

Fotók
A soproni múzeumok is csatlakoztak a Múzeumok Éjszakája országos programsorozathoz, így 2018. június 23-án meghosszabbított nyitva tartással és változatos programokkal várták az érdeklődőket.

 

FotókSzó szerint tömött sorokban várakoztak a látogatók a Múzeumok Éjszakáján, hogy az Esterházy-kastély múzeumában a Cziráky Margit és IV. Miklós hagyatékából származó tárgyakból berendezett enteriőrt - amely csak ezen az éjszakán volt látható – megtekintsék.


Soha nem látott tömeg járta be a kastélyparkot, a rózsakertet, és járta be a kastély négy dísztermét,hogy Cziráky Margit és IV. Miklós Eszterházán eltöltött mindennapjaiba betekintsenek.


Mindezt megelőzően zenei aláfestés kíséretében kitárulnak a kastély monumentális kovácsoltvas kapui és Simon Andrea a Soproni Petőfi Színház színművésze, továbbá Horváth Dávid tolmácsolásában elhangzott barokk köszöntővel tárult fel a látogatók előtt Eszterháza pompája.


Aztán a Churchlands Wind Orchestra ausztrál zenekar és diákkórus nagyszabású, „teltházas" szabadtéri koncertet adott a díszudvaron, zanekari felvonulással is fokozva az est élményszerűségét.

 

FotókFolyamatosan teltházzal „üzemelt" a Cziráky Margithoz és a rózsákhoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, játékos programok gyermekfoglalkoztatója is a kastély épületében. Volt fotófal. Soha nem tapasztalt érdeklődés kísérte a levendulaszüretet. A Cziráky Margit Rózsakert hosszított nyitva tartással várta vendégeit, ezen az estén - az országban egyedülálló módon - zenei aláfestéssel és hangulatvilágítással fokozta az amúgy is rendkívüli látvány- és illatélményt.


A Haydn Zeneiskola két tehetséges növendéke furulya koncertjét, egy fél órás romantikus vezetett séta követte a rózsakertben, Rózsák és a szerelem témakörben.


Nagycenken Karaffa Attila, felvidéki fotós fotókiállításának megnyitójával kezdődött a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat, a legkisebbeknek játszóházat és gyermekfoglalkoztatót tartottak, tematikus tárlatvezetések, lovasprogramok, és Széchenyiről szóló előadás is várta a családokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában