Ország-világ

2018.06.21. 00:11

Több kutya-farkas keverék várható a jövőben Németországban

A farkas európai elterjedésével nő a faj kutyával való párosodásának valószínűsége.

 "Elméletileg mindenhol létrejöhetnek farkashibridek, ahol kutyák és farkasok találkozhatnak" - közölte a rajna-vidék-pfalzi környezetvédelmi minisztérium. A keverékek képesek a túlélésre a természetben.


Kevésbé félénkek lehetnek, ezáltal veszélyesebbek is, mint a tiszta fajú farkasok. Emiatt szükségessé válhat a kilövésük.


Eddig kevés bizonyított esetről van tudomása az illetékes hatóságnak. A farkasok fokozottan védett állatok, emellett a farkashibridek is védelmet élveznek, megölésükhöz a természetvédelmi törvény alóli felmentés szükséges.


2003-ban a szászországi Neustadtban egy nőstény farkaskutyával párosodott, hat kölykük született. A hatóságok szerint kettőt befogtak, amelyeket később elaltattak.


2017-ben szintén történt hasonló eset Türingiában, a kölykök befogása azonban nem sikerült. Hármat kilőttek, a többiek azonban valószínűleg azóta is a környéken kóborolnak a türingiai környezetvédelmi minisztérium szerint.


Az ezredforduló óta szaporodnak a farkasok Németországban, bár előtte 150 éven át kihaltnak tartották őket. Az országban mintegy 800 állat él, elsősorban Alsó-Szászországban és Kelet-Németországban.

Címkék#tudomány
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában