Ország-világ

2018.05.16. 14:35

Lustákra veszélyesebb a rák

Bebizonyosodott, hogy a mozgás a daganatos betegségek kezelése során is jelentősen növeli a túlélés esélyeit.

Bebizonyosodott, hogy a mozgás a daganatos betegségek kezelése során is jelentősen növeli a túlélés esélyeit. Dr. Babai László, a Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke szerint a kutatások bizakodásra adnak okot. - írja a BorsOnline.


Egy amerikai kimutatás során 5807 rákos beteg adatait vizsgálták meg. A szakemberek a fizikai aktivitás szintjét mérték fel abban a periódusban, amely egy évtizeddel a diagnózis előtt kezdődött és egy évvel a diagnózis után fejeződött be. Azokat a pácienseket, akik közepes vagy annál intenzívebb mozgást végeztek az adott időszak alatt – példá­ul gyalogoltak, futottak, aerobikoztak vagy más kardió jellegű mozgást végeztek –, aktívnak minősítették, akik pedig nem mozogtak rendszeresen, azokat inaktívnak.

 

kép: BorsOnline

kép: BorsOnline


Az eredmények azt mutatták, hogy a kezelés előtt és alatt is aktív személyek 40 százalékkal nagyobb arányban élték túl a daganatos betegséget, mint az inaktívok. Az eredmény érvényes volt számos különböző rákfajtára, beleértve a mell-, a vastagbél-, a prosztata-, a petefészek-, a ve­se-, a nyelőcső- és a bőrdaganatot is.


Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában