Ország-világ

2018.02.25. 12:50

Tömeges DNS-tesztet végeznek egy 20 évvel ezelőtti gyermekgyilkos kézre kerítésére Hollandiában

Egy 20 évvel ezelőtti gyermekgyilkosság tettesének felkutatásához DNS-tesztek tízezreinek elvégzését kezdték meg a holland rendőrség szakemberei: 21 500 - 18 és 75 év közötti - férfit szólítottak fel a helyi hatóságok a német-holland határ térségéből, hogy jelentkezzenek önkéntesen mintavételre.

A kis Nicky Verstappan 1998 augusztusában tűnt el nyomtalanul egy sátortáborból az Aachentől északnyugatra fekvő Brunssummerheide térségében. Holttestét már a következő nap megtalálták. Bár halálának okát nem tudták pontosan megállapítani, a rendőrség gyilkosságot feltételez.


Hogy az újonnan kezdett vizsgálat sikerre vezessen, a rendőrség egy különleges módszerrel egy férfi rokont keres, a Nicky által hátrahagyott ismertetőjegy alapján. Az úgynevezett férfi rokonsági kapcsolati DNS-vizsgálattal keresik az elkövetőnek egy lehetséges nagybátyját, vagy unokáját, illetve olyan távoli rokont, aki az 1998-as gyilkosság után születhetett, és akinek DNS-mintái valószínűséget mutathatnak az áldozatnál talált DNS-mintával.


A szombaton megkezdődött tömeges tesztelés március közepéig tart. Célcsoportja egyértelműen a férfi lakosság, olyanok, akik 1998 augusztusában a térségben éltek és élnek, vagy onnan esetleg már elköltöztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában