Ország-világ

2018.02.27. 17:14

Szijjártó tájékoztató kampányt javasol az ENSZ migrációs csomagjáról

Az ENSZ azt akarja, hogy mindenki folyamatosan fogadjon be migránsokat - mondta a miniszter.

A külgazdasági és külügyminiszter javaslatot tett arra, hogy a kormány indítson tájékoztató kampányt az ENSZ migrációs csomagjáról.


Szijjártó Péter egy más témában tartott keddi sajtótájékoztatón kiemelte: az emberek figyelmét fel kell hívni, hogy van egy veszélyes javaslat, amely világszinten meghatározná a migrációs politikákat.


Az ENSZ azt akarja, hogy mindenki folyamatosan fogadjon be migránsokat, mert a migráció jó és nem lehet megállítani, bontsák le a kerítést, amely a bevándorlás útjában áll, valamint ne tekintsék bűncselekménynek a tiltott határátlépést - magyarázta.


A külügyminiszter kijelentette: fenntartjuk a jogot, hogy mi magyarok dönthessük el, kit engedünk be az országba és kivel akarunk együtt élni, ezért "mindig küzdeni fogink, hogy ne mások mondják meg, kivel éljünk együtt a saját hazánkban".


Megjegyezte: hétfőn az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén világossá vált, hogy a világszervezetben rendkívül kemény harc várható az elkövetkező időben, és ennek tétje, hogy az ENSZ elismertesse a migrációhoz való jogot alapvető emberi jogként, holott nem az. Nagy nyomás alá akarják helyezni azokat az országokat, amelyek nem kívánnak bevándorlóoszággá válni - tette hozzá.


Kérdésre elmondta: a Soros-tervvel egybeesnek a migrációs csomagban leírt célkitűzések.


Közölte: zajlik vita a dublini szerződés módosításáról, olyan javaslat készülhet, amely hosszú távú, akár korlát nélküli bevándorlási mechanizmust hozna létre, ami azzal járna, hogy Magyarországra tízezres nagyságrendben hoznának bevándorlókat.


Ugyancsak kérdésre Szijjártó Péter elmondta: a KMKSZ irodáját ért támadás miatt bekérették az ukrán nagykövetet, akivel közölték, hogy elvárják az ukrán hatóságoktól, derítsék fel a támadás hátterét, találják meg az elkövetőket és büntessék meg őket. Ukrajnának garantálnia kell a kárpátaljai magyarok biztonságát, ami "nem annyira sikerül az utóbbi időben" - mondta.


Kérdésre a Szlovákiában meggyilkolt újságíró esetével kapcsolatban közölte: a legmélyebb együttérzésüket fejezik ki az áldozatok családjának. A szlovák kormány mindent elkövet, hogy kézre kerítse a tetteseket - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában