Ország-világ

2018.02.08. 20:10

Orbán Viktor levéllel és ajándékkal köszöntötte a a Horvát Labdarúgó Szövetség 50 éves elnökét

Davor Suker, a Horvát Labdarúgó Szövetség (HNS) elnöke, január 1-én ünnepelte 50. születésnapját.

Orbán Viktor miniszterelnök személyes hangvételű levelet, valamint ajándékot küldött

Nem kétséges, hogy a futball olyan közös nyelv, amelyen mi, magyarok és horvátok éppen azért érthetjük meg egymást, mert saját nemzeti dialektusunkban beszéljük. Azt szeretnénk, hogy minél több fiatal játékosunk jusson el a nemzetközi labdarúgás porondjára, és élhesse át a válogatott tagjaként azt az egész nemzetet összekovácsoló élményt, amelyet az Aranycsapat és a horvát futball nagy generációja szerzett saját hazájának és a világ minden sportrajongójának

- olvasható a HNS honlapján Orbán Viktor levele, amelyet - egy tokaji furmint mellett - Magyar József nagykövet adott át a korábbi legendás futballistának.

    

A HNS elnöke a nagykövetnek megköszönte a miniszterelnök figyelmességét, és a magyar és a horvát futballban rejlő együttműködésről váltott szót vele.

    

Köszönöm szépen Orbán úrnak, kedves barátomnak és a sport nagy szerelmesének e figyelmességét, aki nagyon sokat tett a magyar futballért és minden sporttevékenységért. Nagyon örülök a két ország labdarúgó szövetsége közötti színvonalas együttműködésnek, és hiszem, hogy sokat segíthetünk egymásnak tudásunk és tapasztalataink megosztásával, mind a futballisták, mind a sportlétesítmények terén

- mondta Davor Suker.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában