Ország-világ

2018.02.25. 19:04

Magyarország a dicsőség földje - Jordán köszönet dalban a magyarok kiállásáért az üldözött keresztények mellett - Videó

A dal szerzője elmondta, az ihletet számára a magyar kultúra gazdagsága, az ország szépsége adta, és az az együttérző szeretet, amivel a magyarok kiállnak az üldözött, szenvedő keresztények mellett.

„Magyarország a dicsőség földje, Magyarország a nemzetek kincse" – erről énekel magyar nyelven előadott dalában Tomeh Jbara, aki nemrégiben a Jordániai Karitász katolikus szervezet képviseletében látogatott hazánkba William Shomali jordániai püspök társaságában, hogy beszámoljanak a Közel-Kelet keresztény közösségeinek helyzetéről - írja a Pestisrácok.


A dal szerzője elmondta, az ihletet számára a magyar kultúra gazdagsága, az ország szépsége adta, és az az együttérző szeretet, amivel a magyarok kiállnak az üldözött, szenvedő keresztények mellett.


Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért létrehozott helyettes államtitkárság vezetője nemrégiben megható videót osztott meg Facebook-oldalán, amelyben jordániai keresztények énekelnek hazánkról. Mint az államtitkár a közösségi oldalon fogalmaz, „a kultúránkat és tájainkat dicsérő, magyar nyelven előadott mű szerzője és előadója Tomeh Jbara, a Szeretet forrása kórus vezetője, aki civil foglalkozását tekintve a Jordániai Karitász katolikus segélyszervezet egyik vezetője". A dal szerzője ebben a minőségében látogatott az év elején William Shomali jordániai püspök társaságában Magyarországra, ahol beszámoltak hazájuk és a Közel-Kelet keresztény közösségeinek helyzetéről, nehézségeiről és arról a munkáról, amivel a szíriai polgárháború és az Iszlám Állam terrorszervezet elől elmenekült keresztény családokat támogatják. Azbej Tristan hozzáteszi, itt tartózkodásuk alatt munkaebéden fogadta őket Orbán Viktor miniszterelnök, valamint egy közös, ökumenikus imádságon is részt vettek a Szent István Bazilikában.


Tomeh Jbara, a dal szerzője elmondta: az ihletet számára a magyar kultúra gazdagsága, az ország szépsége adta, és az az együttérző szeretet, amivel a magyarok kiállnak az üldözött, szenvedő keresztények mellett.


Az államtitkárság vezetője a dal kapcsán hangsúlyozza, közös küldetésünk a közel-keleti keresztény közösségek megmentése, a menekültek hazatérésének és megmaradásának segítése, amiért a jövőben a támogatási programjaink keretében együtt fogunk dolgozni a jordániai testvérekkel.


Forrás: facebook.com/youtube.com; Fotó/videó: youtube

Címkék#belföld

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában