Ország-világ

2018.02.26. 18:06

Elutasítja az ENSZ tervezett migrációs csomagját a Fidesz-választmány

Korunk legnagyobb kihívásának nevezte a népvándorlást Puskás Imre, a Fidesz szóvivője.

A Fidesz országos választmánya hétfőn nyilatkozatot fogadott el, amelyben kinyilvánítja, hogy kiáll Magyarország függetlensége mellett, és elutasítja az ENSZ tervezett migrációs csomagját - közölte Puskás Imre, a Fidesz szóvivője a testület ülése után újságírókkal.


A politikus korunk legnagyobb kihívásának nevezte a népvándorlást. Ezért is foglalkozott a Fidesz országos választmánya az ENSZ tervezett migrációs csomagjával, amely alapvető emberi jogként tekint a migrációra - mondta.


Kifejtette: a kormánypárt országos választmánya elutasítja az ENSZ-tervezet azon megállapításait, amelyek szerint a migráció kedvező, támogatandó folyamat, a határvédelmi kerítéseket le kell bontani, és új migrációs útvonalakat kell létrehozni.


A testület azzal sem ért egyet a világszervezet tervezett dokumentumából - folytatta Puskás Imre -, hogy a kormányoknak anyagi segítséget kell nyújtaniuk a befogadott migránsoknak.


A Fidesz választmánya egyetért a magyar emberek túlnyomó többségével, miszerint a migráció nem kedvező folyamat, azt meg kell és meg is lehet állítani, a határvédelmi létesítményeket nem kell lebontani, migránsútvonalak létrehozását pedig nem kell támogatni - mondta a szóvivő, közölve: a migráció nem lehet alapvető emberi jog.


Végül a testület felkérte a kormányt, hogy határozottan képviselje a magyar álláspontot az ENSZ-vitában - tudatta Puskás Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában