Ország-világ

2018.02.22. 11:56

Csomagtartójába bokszolta kiskutyáját - elvették a brutális rendőrtől a megvert ebet

Lelkiismeret-furdalás gyötri az egyenruhást.

Biztonságba került az a havanese kutyus, amelyet a minap Dányon bántalmazott egy egyenruhás rendőr - írja a Bors.


A Zora nevű ebről lemondott a gazdája, így átmenetileg az Állatvédőrség habilitációs kutyakiképzője és állatmentője, [namelink name="Tornóczky Anita"] vette magához.


A Bors megírta: országos felháborodást váltott ki az a videó, amelyen az látható, ahogy egy rendőr a szolgálati kocsija csomagtartója előtt tart egy kutyát, majd egy hatalmasat üt az állatba, amely ettől berepül a csomagtartóba. Az egyenruhást az esetet követően feljelentették, és a vizsgálat lezárultáig felfüggesztették.


– Zorát rendőrautóval hozták hozzám, miután elvették a gazdájától – számolt be Tornóczky Anita a lapnak, majd elmondta: az eb szerencsére jól van.


A kutya egyébként ki­egyensúlyozott és kozmetikázott, cuki rózsaszín nyakörvvel és pórázzal. Öt évet töltött a rendőrnél.


Az állatvédő a Borsnak elmondta, sikerült beszélnie a rendőrrel, aki borzasztóan bánja a tettét. Olyan opció azonban nincs, hogy visszakerüljön hozzá a kutya. Viszont Anitánál sem marad hosszú ideig, amint az eljárás lezárul, örökbe fogadható lesz.

 

Borsonline.hu




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában