Ország-világ

2018.01.12. 09:20

Választás 2018 - Feltételei vannak a választási reklámok közzétételének a médiában

Minden kereskedelmi televízió és rádió köteles közölni a Nemzeti Választási Bizottsággal, ha politikai reklámot akarnak közzétenni a választási kampányban.

Feltételei vannak a választási reklámok közzétételének a médiában - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) és a Nemzeti Választási Iroda (NVI) közös közleményben.


Patyi András, az NVB elnöke és Pálffy Ilona, az NVI elnöke minden kereskedelmi televízió és rádió figyelmét felhívta arra: ha politikai reklámot akarnak közzétenni az április 8-i országgyűlési választás kampányában, akkor ezt legkésőbb február 17-én 16 óráig kötelesek közölni a Nemzeti Választási Bizottsággal.

    

Abban az esetben, ha a médiaszolgáltató a megadott határidőig nem nyilatkozik, politikai reklámot nem tehet közzé a kampányidőszakban.

    

A bejelentésnek tartalmaznia kell a politikai reklámok közzétételére szánt időtartamot is, amely nem lehet kevesebb 235 percnél.

    

Az NVB és az NVI elnöke a kiadók figyelmét is felhívta arra: csak azok a sajtótermékek közölhetnek majd politikai hirdetést a választási kampányban, amelyek január 18-án 16 óráig eljuttatják árjegyzéküket az Állami Számvevőszékhez. Ezeket az ÁSZ nyilvántartásba veszi, és honlapján közzéteszi. A sajtótermék köteles ugyanezt az árjegyzékét a honlapján is közzétenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában