Ország-világ

2018.01.31. 18:05

Terrorizmus megelőző egyezményhez csatlakozott Magyarország

Magyarország az Európa Tanács 40. tagállama, amely aláírta a kiegészítő jegyzőkönyvet.

Magyarország csatlakozott az Európa Tanácsnak a terrorizmus megelőzéséről szóló egyezményéhez.


Kertész Ágnes, Magyarország Európa Tanács mellett működő Állandó Képviseletének vezetője aláírta az Európa Tanács terrorizmus megelőzéséről szóló egyezményének kiegészítő jegyzőkönyvét - közölte az Európa Tanács szerdán.


A strasbourgi székhelyű, 47 tagállamot tömörítő szervezetnek a terrorizmus megelőzéséről szóló egyezményéhez csatolt kiegészítő jegyzőkönyv célja, hogy megerősítse a terrorizmus megelőzésére irányuló belső és nemzetközi együttműködést, és növelje a terrorizmus elleni küzdelemre vonatkozó nemzetközi rendelkezések hatékonyságát.


Az egyezmény számos olyan jogi aktust vezet be, amelyek célja a terrorizmus, a terrorista kiképzés és a külföldi terrorista csoportokhoz való csatlakozás megakadályozása. A kiegészítő jegyzőkönyv 24 órán át elérhető tagországi kapcsolattartó pontokon keresztül segíti elő a gyors nemzetközi információcserét - tették hozzá.


Magyarország az Európa Tanács 40. tagállama, amely aláírta a kiegészítő jegyzőkönyvet. Az Európa Tanács 47 tagállama közül csak Ausztria, Azerbajdzsán, Grúzia, Írország, Liechtenstein, San Marino és Szerbia nem írta alá a dokumentumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában