Ország-világ

2018.01.31. 13:16

Mutatjuk, hol cserélték le a legkevesebben a nyári gumit a megyében

A januárban ellenőrzött járművek 85,2%-án volt téli gumiabroncs.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság januárban is folytatta a „Közeleg a Tél" kampányt.


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága 2017. január 29. és január 31. között folytatta a „Közeleg a Tél" kampányt a megye közútjain.


A rendőrkapitányságok és a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei ismét minden megyei nagyváros illetékességi területén felmérték, hogy a járművezetők milyen arányban cserélték le a nyári gumiabroncsokat télire.


A felmérés a megye öt nagyvárosában az alábbi eredményt mutatta januárban a közlekedők téli gumi használata tekintetében:

Győrben                                   92%


Sopronban                               96%


Mosonmagyaróváron               82%


Csornán                                   83%


Kapuváron                               73% cserélte le a nyári gumiját télire.


Az összesítés szerint tehát a januárban ellenőrzött járművek 85,2%-a rendelkezett téli gumiabronccsal, decemberben ez a szám 80,4%, míg novemberben 67,8% volt.


A rendőrök a balesetek megelőzését szolgáló közlekedési akció keretében az adatgyűjtés mellett felhívták a járművezetők figyelmét a téli időjárási viszonyokra történő felkészülés fontosságára, az autók megfelelő felszerelésekkel történő ellátására, illetve a közlekedésük során az évszakra jellemző időjárási viszonyok miatt előforduló veszélyekre is.


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság mindenkinek balesetmentes közlekedést kíván!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában