Ország-világ

2017.12.10. 21:21

Hálaadó adventi szentmisével zárult a Szent László-év

Hálaadó adventi szentmisével zárult vasárnap a Szent László-év - tájékoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága az MTI-t.

mti

A budapesti Szent István-bazilikában Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek által főcelebrált szentmisén részt vett Gaal Gergely (KDNP) országgyűlési képviselő, a Szent László-év tanácsadó testületének elnöke és Lomnici Zoltán, a tanácsadó testület tagja, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke. A záró szentmisét megelőző naptól a bazilika előterében a "Szent László király, a hit bajnoka, a haza hőse" című vándorkiállítást tekinthették meg az érdeklődők.


A Szent László-évet 2016 végén hirdette meg a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága a "lovagkirály" trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából. Az év során számtalan megemlékezést, ünnepséget, tudományos konferenciát, fiataloknak szóló vetélkedőt rendeztek Magyarországon és a határon túl, amelyek célja a magyar nemzet egységességének és öntudatának erősítése, valamint a közép-európai régió összefogásának kifejezése volt - írták a közleményben. Az emlékév keretében indított, Szent László életét és szellemi örökségét bemutató két vándorkiállítást csaknem százhúsz helyszínen mutatták be a Kárpát-medencében és a diaszpórában.

Címkék#belföld
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában